H. P. Lovecraft

Howard Phillips Lovecraft in 1915.jpg

H. P. Lovecraft var en profet som genom sitt visionära arbete kunde nedteckna och lära världen om Cthulhu och hela hans anhang. Dessa historiskt korrekta historier ligger till grund för Visby piraters världsbild och tro.

Några viktiga väsen och artefakter han siade om var Cthulhu, Shub Niggurath, Den svarta geten av skogen, Krabbmän, Svarta monoliter och De gamla i havet.

Lovecrafts profetior har behandlats i många populärkulturella verk, kändast är antagligen Visbypiraters låt De gamla i havet.


På riktigt

H. P. Lovecraft var en skräckförfattare i USA som var stilbildande och skapade det som kommit att kallas Cthulhu-mytologin.

Centralt i hans arbete är att människan är betydlig inför större makter i universum. Han jobbade även med en slags open source-modell och korresponderade med andra författare som hjälpte till att bygga på hans mytologi och värld. Det finns en mängd olika otäcka monster och gudomar i hans berättelser som ofta beskrivs som omöjliga att begripa och äldre än vad människor kan förstå. Kändast av alla är Cthulhu som vilar i staden R'lyeh under havet.

Externa länkar